VIVID 2020 seminar

VIVID festivalen inviterer til seminar/workshop med kunstner og kurator André Tribbensee, lørdag, 29. aug. 2020, kl. 13-15, Aladdin Kino Kristiansand.

Hvordan kan kunstnerisk aktivitet forholde seg til samtidens store utfordringer? Hvor ligger kunstens og musikkens potensialer? 


Meld deg på vårt seminar om dette for lørdag 29. august!


TRANSFORMATION - CONFLICT / HOPE


I sitt aktuelle prosjekt jobber Tribbensee i grenselandet mellom kunst, film og aktivisme med utgangspunkt i migrasjons krisen i Europa og den humanitære situasjonen på Lesvos. Han setter søkelyset på hvordan kunst kan forholde seg til konflikter og nød som resultat av krig, fattigdom, feilslått politikk og flukt. Har man som kunstner og musikker spesifikke muligheter å forholde seg til noe som for de fleste ellers kan virke uoverkommelig, håpløst eller for komplisert? Og hvilke i såfall? André vil vise filmopptak fra Lesvos, der han har jobbet med over 40 kunstnere, aktivister samt lokalbefolkningen rund dette og vil diskutere ideene som kommer opp under samtalene med VIVIDs workshop deltakere. Deltakernes egne ideer til tematikken er velkommen og de inviteres inn i et samarbeide rund et kunstnerisk fredsforsknings prosjekt. Ideene som vi begynner å utvikle under seminaret kan lede til nye prosjekter framover. Noen av de mest lovende ideer kan få tilbud et stipend i form av «mentor råd» til videreutvikling i etterkant av workshopen.

Seminaret er åpent for alle, det forutsettes ingen for-kunnskaper, deltakelsen er gratis. Antall plasser er begrenset, det kreves påmelding! Ta kontakt: timo(at)vividpostrock.no


Mere om VIVID og André Tribbensee:

VIVID tiltrekker seg et internasjonalt og multikulturelt publikum og har gode grunnlag for å ta opp diskusjonen om toleranse, integrasjon og humanitær aktivisme. Vi ønsker dermed å motvirke rasisme og nasjonalistiske tendenser. Vi ser samtidens store miljø og samfunns utfordringer og vil prøve å gjøre noe med dette ved å ha som ambisjon å bidra til en positiv utvikling.


André Tribbensee har lenge vært interessert i kunstens transformative potensialer og dens relevans i samfunnet. Siden han migrerte til Norge i 2000 har han utviklet prosjekter som reflekterer og eksperimenterer med dette. Hans initiativer Salong og Politisk Atelier (samarbeide med A.K. Solbakken på tidlig 2000 tallet), Temporary Academy i 2014, co-kurateringen av den internasjonale konferansen Rethinking Art Education 2015, og Det Parallelle Universitetet i 2016, er eksempler for dette. I fjor bidro Tribbensee med seminaret «Sustainability and Art» under Platform Nord-United, ved Senter for Ung Kunst. Tribbensee er multimedia kunstner, kurator og aktivist og jobber for tiden med dokumentarfilm og utstillinger til tematikken som han kommer til å ta opp under VIVID.